Stebri zdravništva

Profesionalizem nas povezuje

Temelj profesionalizma predstavlja pogodba o odnosih in medsebojnih pričakovanjih med medicino in družbo. Osnovno v tej pogodbi je zaupanje: zaupanje v zdravnika s strani pacienta in zaupanje v sistem s strani zdravnika.

V Stebrih zdravništva smo predstavili besedila, ki jih razumemo kot začetke razvoja zdravniškega profesionalizma v Sloveniji. Pišemo o tem, kaj je profesionalizem in kako ga lahko vpletamo v naše delo, ne glede na specializacijo ali delovno mesto. Naša želja je, da idejo profesionalizma širimo med zdravniki in zobozdravniki, ker verjamemo, da je to pot, po kateri bomo okrepili zaupanje pacientov in hkrati združili svoje moči za potrebne spremembe sistema, v katerem delujemo.

Odločena sem, da s svojo dobronamernostjo, poštenostjo in transparentnim načinom delovanja povrnem zaupanje članstva v našo zbornico. Vešča sem sodelovanja na vseh ravneh, z različnimi sogovorniki in v različnih, tudi kriznih situacijah. Brez skritih namenov in računic želim popeljati članstvo v novo obdobje profesionalizma.

Zdenka Čebašek-Travnik