Zdenka včeraj v gosteh pri Fidesu

Predsednik Fidesa, kolega Konrad Kuštrin, me je povabil, da predstavim svoj program za vodenje zdravniške zbornice. Vabilu sem se z veseljem odzvala in se zahvaljujem za to priložnost. Namesto predvidenih 20 minut za predstavitev, se je predstavitev nadaljevala v živahni razpravi, v kateri sem lahko predstavila tudi nekaj osebnih stališč, ob tem pa začutila delovno razpoloženje kolegov iz glavnega odbora.

Moji predstavitvi je sledila še predstavitev prim. Možine.

Predsednik Fidesa je ob začetku moje predstavitve povedal, da bo glavni odbor po koncu obeh predstavitev glasoval o tem, kateremu kanidatu bo šla njihova podpora. Kako so se odločili, za sedaj še ne vem. Ko bom izvedela, bom objavila.

Danes, 9.1.2017 sem prejela odgovor Fidesa glede podpore. To so soglasno namenili prim. Andreju Možini.

Citiram:

Od: FIDES, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije <info@sindikatfides.si>
Datum: 09. januar 2017 13:52
Zadeva: RE: Prošnja za avtorizacijo povzetka odgovorov na vprašanja članov Glavnega odbora FIDES – predstavitev kandidatov za predsednico/predsednika Zdravniške zbornice Slovenije
Za: Zdenka Čebašek-Travnik <zdenka.cebasek@gmail.com>

Spoštovana,

glasovanje o podpori kandidatki/kandidatu za predsednika ZZS na seji Glavnega stavkovnega odbora FIDES v četrtek, 05.01.2017 je povzeto v zapisniku seje (Opomba: soglasna podpora kandidatu prim. Andreju Možini), ki je kot gradivo dostopno zgolj članom FIDES.

V zapisniku je vključen tudi Vaš zapis: »Dr. Zdenka Čebašek-Travnik se zahvaljujem predsedniku Fidesa in glavnemu odboru, da sem lahko predstavila svoje poglede na dosedanje delovanje Zdravniške zbornice Slovenije in tudi program, s katerim kandidiram za predsednico. V dobro uri trajajoči razpravi sem odgovorila na vprašanja navzočih in ob tem spoznala, da so naša stališča v nekaterih pogledih na aktualno problematiko zelo podobna, v drugih pa sem opazila precej razlik

Lep pozdrav,

Katjuša Bizjak