Zobozdravniki v akciji za dobro malih pacientov

Sanda Lah Kravanja, zobozdravnica, specialistka čeljustne in zobne ortopedije, mi je poslala povezavo na medijski prispevek, v katerem je zelo nazorno prikazano, kaj bi bilo treba narediti za to, da bi tudi otroci na tolminskem (pa ne le tam) imeli dostop do ortodonta. Nič tendecioznega, temveč prikaz resničnih dejstev. Na prijazen, razumljiv in spoštljv način. Kdor ima otroka, ki potrebuje ortodontsko strokovno pomoč, zelo dobro razume bistvo problema.

Na moj zapis oziroma vprašanje, kaj je doslej naredila Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS), mi je odgovorila Sanda Lah Kravanja:

Pri tem moram jasno poudariti, da se zatika izključno na resornem ministrstvu! Prosim dodajte v pojasnilo, da mi je naša Zbornica s strokovnimi službami do sedaj veliko in učinkovito pomagala (g. Renčel in ga. Sokolič), prav tako tudi odbor za zobozdravstvo pod vodstvom kolegice Sabine Markoli. Tudi v bodoče si želim takega sodelovanja!

Lahko dodam le, da bi bilo dobro objaviti tudi odgovor Ministrstva za zdravje – kako pojasnjuje ta zastoj, predvsem pa, kakšni so razlogi zanj.