Categories
Delovanje zbornice Pisma podpore Volitve 2020

Dean Klančič

Že ob vstopu na poklicno zdravniško pot sem se vključil v delo zdravniških organizacij – Sekcijo mladih zdravnikov Slovenskega zdravniškega društva. Prve izkušnje so me prepričale, da lahko ob svojem delu vsakdo od nas doprinese nekaj dobrega za nas vse. Tako so me aktivnosti vodile skozi številne strokovne naloge, tudi 12- letno predsedovanje Strokovnemu združenju zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije. Moje delovanje v Zdravniški zbornici traja že dolgo – od prvih obveznosti v pred več kot 20-timi leti, preko sodelovanja pri graditvi in vzpostavljanju Domus medica, do sedanjih podpredsedniških nalog.


Toda delati z Zdenko Čebašek-Travnik je nekaj posebnega. Pomeni medsebojno delitev novih dimenzij vodenja, delitev novih dimenzij profesionalnih, kolegialnih in človeških odnosov, nenehno in vztrajno iskanje novega, boljšega in pravičnejšega ter popolno predanost odločnemu, strpnemu in neomajnemu utiranju poti ter udejanjanju sprememb, ki jih zdravniki in naše zdravstvo nujno potrebujemo za varno in kakovostno delovanje.


Trdno sem prepričan, da lahko pod vodstvom Zdenke Čebašek-Travnik postavljene cilje v skupno dobro vseh zdravnikov in zobozdravnikov realiziramo v naslednjem mandatu.

Primarij Dean Klančič je specialist splošne/družinske medicine, koncesionar, v tem mandatu podpredsednik zdravniške zbornice