Categories
Delovanje zbornice Dosežki Zbornice Volitve

e-zbornica

V minulih treh letih in pol smo zbornico približali članom tudi skozi vse oblike poslovanja in delovanja na daljavo. To je bila usmeritev sedanjega vodstva, ki je ob začetku mandata skupaj z zaposlenimi najprej preučilo delovanje spletne strani, ki je bila sicer na hitro prenovljena tik pred volitvami 2016, vendar ji je manjkalo precej funkcionalnosti. Tako ni bila “očiščena” starih dokumentov ali so bili ti napačno uvrščeni, težko je bilo najti informacije, ki jih je posameznik iskal.

Danes je spletna stran zbornice lahko v ponos vsem, ki smo jo soustvarjali in izboljševali. Meniji so pregledni in smiselno predstavljajo vsebine, katerih del je dostopen samo članom, na voljo vam je tudi pomoč pri upravljanju oz. dostopanju do zaprtih vsebin. Zdaj lahko člani sami urejate svoj profil, preverjate število licenčnih točk, se enostavno prijavite na izobraževalne in druge dogodke. Dodali smo povezave na Facebook in Youtube, za pomoč uporabnikom pa je na voljo ISL – podpora na daljavo. Športnike bo razveselila podstran zdravniškega športnega društva Medicus.

Digitalizirana podpora izobraževalnim procesom

E-list in M-list

Digitalizirani so vsi procesi izobraževanja, imamo e-list in m-list za specializante.

e-List specializanta je spletna aplikacija za vpisovanje evidenc o opravljenem usposabljanju tekom specializacije.

Mobilna aplikacija mList je podporna aplikacija e-Lista. Podpira izključno samo vnos in potrjevanje posegov.

Namen aplikacije je, da lahko specializanti, takoj po opravljenem posegu, preko telefona le tega tudi vnesejo.  

Aplikacija je namenjena tudi neposrednim mentorjem, ki lahko nove posege tako lažje in hitreje potrdijo ali zavrnejo.

Vzpostavljena učna platforma

Med temi je tudi učna platforma, ki se vsakodnevno posodablja in članom omogoča dostop do aktualnih strokovnih vsebin in ki jo bomo kmalu nadomestili z drugim, uporabnikom bolj prijaznim sistemom. Že zdaj je z izobraževanjem preko spleta mogoče pridobiti točke za podaljševanje licence.

Digitalizirani so vsi poslovni procesi

Dokumentni sistem

Posodobljen je bil dokumentni sistem, ki hrani vso dokumentacijo, prispelo na naslov zbornice in vso, ki je tukaj ustvarjena. Tako je omogočeno tudi sodobno arhiviranje. Zbornica je uvedla varni elektronski predal in druge oblike elektronskega poslovanja z zbornico, omogočeno je plačevanje s kartico.

V ozadju e-poslovanja zbornice deluje več različnih sistemov, ki morajo biti med seboj povezani in zagotavljati pogoje za učinkovito delo zaposlenih.

Omogočeno delo na daljavo

Že pred začetkom epidemije smo načrtovali delo na daljavo oziroma delo od doma, kar nam je v prvem valu epidemije omogočilo, da je zbornica lahko delovala tudi v času zaprtja države na občine. Poletje smo izkoristili za to, da smo dopolnili manjkajočo opremo in uredili pravne podlage za delo zaposlenih od doma. Tako smo v drugem valu epidemije brez težav organizirali delo, prav tako pa na daljavo izpeljali več izobraževalnih dogodkov in sestankov odborov.

Številne spremembe smo naredili na pobudo članov, ki se jim za sodelovanje zahvaljujemo – tako smo skupaj iskali rešitve, ki bi bile čim bolj uporabne in prijazne za uporabo.