Categories
Izjemni posamezniki

Gregor

V času vodenja zdravniške zbornice mi je bilo dano spoznati veliko izjemnih zdravnikov in z nekaterimi od njih tudi dlje časa sodelovati. Med njimi je dr. Gregor Prosen, predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor. Ne le v zdravniško zbornico, tudi v svojo stroko – urgentno medicino – je s svojo intelektualno in človeško širino vnesel znanje in skorajda neskončno energijo. Del tega lahko doživimo ob poslušanju tega posnetka v oddaji Obrazi sosednje ulice.

Dr. Gregor Prosen je predsednik Sveta za izobraževanje zdravnikov v Zdravniški zbornici Slovenije in je v tem mandatu skupaj s svojo ekipo dosegel velike spremembe tako v procesih spreminjanja kurikulumov specializacij, kot v izvajanju izbirnih postopkov za nove specializante. Posebno skrb je namenil ustreznemu usposabljanju zdravnikov sekundarijev. Po njegovi zamisli je nastal tudi kompendij, ki predstavlja osnovni učbenik za pripravo na medicinski del strokovnega izpita in je dostopen vsem zdravnikom.

Oktobra letos je bil imenoval za predstojnika Urgentnega centra UKC Maribor, kjer je eden ključnih strokovnjakov za obvladovanje obremenitev, ki jih prinaša epidemija COVID-19.