Categories
Delovanje zbornice

Kako izboljšati …

Kaj ima v mislih novoizvoljena predsednica zdravniške zbornice, ko napoveduje, da bo izboljšala informatizacijo in digitalizacijo zbornice, ne vemo. A to vztrajno ponavlja v vsakem javnem nastopu, ne da bi omenila en sam primer. Zato si oglejmo, kako je s tem v resnici.

Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo zbornice v začetku leta 2017 vemo, da je bil od takrat dosežen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče.

Izjava novoizvoljene predsednice o potrebi po izboljšanju informatizacije in digitalizacije zbornice meče slabo luč na aktualno vodstvo in vse oddelke strokovnih služb, še posebej oddelek za informatiko. Kaj naj bi torej izboljšali?

Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo v začetku leta 2017, vemo, da je bil narejen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče. Vse spremembe smo redno objavljali tako v Biltenu kot v reviji Isis, kjer stalno objavljamo tudi IT-podporni kotiček, naši strokovni sodelavci pa so v pomoč tudi preko ISL-podpore. To je možnost, da se naš strokovni sodelavec »poveže« z vašim računalnikom in vas vodi po posameznih korakih do želenega cilja.

Vsi specializanti in njihovi mentorji vedo, kako delujeta e-List in m-List, ki je vsem olajšal izpolnjevanje doseženih kompetenc oziroma postopkov. Omogočeno je tudi anonimno ocenjevanje mentorjev in razglasitev najboljših med njimi je bila zelo odmevna.

Informatizirani so praktično vsi notranji procesi v zbornici, pripravili smo nov pregleden organigram, ki je dostopen v publikaciji Moja zbornica. Najdete jo na vstopni spletni strani, kjer imate preprost dostop do učnega portalaizobraževanj – na katera se lahko prijavite z nekaj kliki, do različnih vlog in obrazcev, ki so vsi zbrani na enem mestu. Z zbornico lahko poslujete tudi preko VEP (varni elektronski predal), plačujete tudi z bančno kartico. Obiskanost spletne strani se je tako v tam mandatu več kot podvojila.

Vzpostavljene imamo tudi zelo dobre možnosti za avdio-videokomunikacije, ki jih vsakodnevno uporabljamo tako za delovne sestanke, seje odborov in izobraževalne dogodke. Vsi zaposleni imajo tudi možnost za delo od doma, kar je omogočilo, da zbornica nemoteno deluje tudi v času najstrožjih omejitev.

Zdravniška zbornica aktivno sodeluje v skupnosti HealthDay.si, včeraj smo zaključili serijo izobraževanj z naslovom S telemedicino naprej in si želimo, da bi se takšno sodelovanje nadaljevalo tudi pod novim vodstvom.