Categories
Mladi zdravniki Profesionalizem

Na mladih svet stoji

Zdravniška zbornica podpira Mlade zdravnike

Mnenja o tem, ali vlada dobro obvbladuje epidemijo, se krešejo na različnih ravneh. Zdravniki in zobozdravniki znamo ocenjevati kakovost in kredibilnost vira, ki poroča o posameznih aspektih epidemije, tudi o ukrepih omejevanja in njihovih učinkih.

Zdravstveni delavci smo tisti, ki v tej epidemiji nosimo največje osebne obremenitve. Tudi mladi zdravniki, ki morajo namesto načrtovanega usposabljanja v svoji ožji specialnosti vstopati tam, kjer drugih zdravnikov ni dovolj. Zato še kako dobro razumejo, kako nevarna so lahko mnenja, ki se širijo po medijih in družbenih omrežjih in ki poskušajo relativizirati pomen vseh preventivnih ukrepov. In na takšna, po njihovem nevarna mnenja, opozarjajo in to po komunikacijskih kanalih, ki so jim na voljo.

Njihov pogum, da javno in odkrito nasprotujejo tudi kakšni javni osebnosti, včasih naleti na odpor ali celo nespoštljivo zavračanje. Zato, da bi svoje poglede čim bolj približali ljudem, so v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije posneli več kratkih videov in svoje aktivnosti predstavili tudi v javnosti. Svoje poslanstvo pa izpolnjujejo tudi na Facebooku Zdravniške zbornice.

Mladi zdravniki Slovenije, podpiram vaše delovanje. In predvsem to, da ste postali tudi v javnosti opažena skupnost zdravništva.

Ostanite še naprej kritični soustvarjalci naše sedanjosti.