Categories
Delovanje zbornice Pisma podpore Volitve 2020

Teodor Pevec

Gotovo velja rek, da v stiski prepoznaš prijatelja, ali vsaj dobrega človeka.

Na moji poklicni poti je bil april 2020 gotovo najtežji mesec. V zmešnjavi prvega vala epidemije, ko je vladala mešanica strahu, nejasne usode in popolnoma nepotrebne akcije ministrstva za zdravje, ki je vodstvo bolnišnice spravilo v položaj, da je resnica postala nepomembna, in da karkoli naredimo bo narobe, smo se obrnili po pomoč k predsednici.

Takrat smo komunicirali z mnogimi ljudmi, veliko jih je poznalo resnico, ampak zgolj predsednica je razumela, in tudi na glas povedala, da razume.

Če bi z mesta zbornice dobili takrat signale, ki bi šli vsebinsko po poti odzivov medijev, se ne bi niti vodstvo, še bolj pomembno pa, niti zdravništvo naše bolnišnice, pobralo.

Tega na Ptuju ne bomo nikoli pozabili.

Nasploh čutim Zbornico sedaj drugače, strokovne službe odgovarjajo v 24 urah, običajno še prej. Tako pisno kakor ustno, se uporablja besednjak, značilen za območja z dolgo tradicijo komuniciranja. Odbori delujejo, izbor specializantov končno ni več priložnost za hude psihične zlorabe kandidatov.

Kdor je imel dobre namene, je videl Zbornico v zadnjem obdobju kot najbolj povezovalno med zdravniki v svoji zgodovini, pri čemer vemo, da so razmere zadnjega leta so najbolj zahtevne v zgodovini slovenske medicine.

Prim. dr. Teodor Pevec je strokovni vodja Splošne bolnišnice Ptuj