Categories
Delovanje zbornice Pisma podpore Volitve 2020

Vesna Pekarović Džakulin

Zdenko sem spoznala nekje na začetku svoje zdravniške kariere. Predavala je o zasvojenosti z alkoholom in na odru je bila skoraj preveč odločna. Verjetno je usoda hotela, da sva med večerjo sedeli skupaj in takrat sem spoznala čisto drugačno Zdenko. Bila je izjemno prijetna in sočutna sogovornica, ki je nesebično z menoj delila vse najboljše, kar je vedela o življenju in zdravljenju. Naslednje jutro sva na delavnici skupaj odigrali motivacijski intervju, kjer je blestela. Besede in odnos do sogovornika so bile njeno nepremagljivo orožje. Bila sem navdušena in tisti dan je pomembno vplival na moje nadaljnje izobraževanje iz mehkih veščin ter pomembno izboljšal moj odnos do bolnikov in uspešnost zdravljenja.

Ko me je veliko let kasneje poklicala, če bi želela postati del njene ekipe, sem bila v srcu takoj za, čeprav sploh nisem vedela, kaj me čaka. Sodelovanje z zame tako izjemno žensko mi je bilo v veliko čast.

Ko sedaj gledam nazaj, se spominjam samo zelo lepih trenutkov. Kako smo slavili zmago na volitvah, izjemnega entuziazma pri delu, tesnega sodelovanja, smejanja, podpore in moram priznati tudi  osebne rasti. Zdenka je bila vedno tam, če sem potrebovala nasvet ali pomoč, bila je moj vir navdiha in trdna opora. Skupaj s strokovnim osebjem na ZZS je bila sposobna tudi zelo na hitro organizirati zelo različne dogodke in jih izpeljati visoko profesionalno. Je oseba, ki ti da polovico svojega kosila, ti odstopi sobo za delo in kupi darilo za rojstni dan. Redno je spremljala delo celotne ekipe in se skupaj z nami veselila večjih in manjših uspehov. Nikoli ni obupala in z neverjetno in nalezljivo energijo je spretno vodila zbornico tudi skozi težja obdobja. Pogosto so se seje vlekle do pozno v noč in kljub utrujenosti smo še po sejah ostajali z njo na zbornici ter se pogovarjali o medicini, o otrocih in pogumnih načrtih za naprej. 

Zdenka je izjemno poštena in pravična oseba, ki v sebi združuje modrost odrasle ženske in igrivost ter preprostost otroka. Biti del njene ekipe je bila zame izjemno pozitivna izkušnja, biti njena prijateljica pa je neprecenljivo.

Prepričana sem, bo zbornica pod njenim vodstvom še naprej nudila odprta vrata za vse zdravnike in zobozdravnike ter da bo lahko dokončala številne začete projekte, ki nam bodo omogočili boljšo prihodnost.

Vesna Pekarović Džakulin je specialistka družinske medicine in MDPŠ, v tem mandatu predsednica Odbora za osnovno zdravstvo, zdravnica v pravem pomenu besede z izrazito umetniško dušo