Categories
Volitve 2020

Volitve potekajo I

Zdaj pa se res že čuti, da volitve potekajo in da je dogajanje na vseh ravneh postalo zelo živahno. Kolegi mi po mailu sporočajo, da so oddali svoj glas – za Zdenko. Zato me je zanimalo, s kakšno dinamiko se nabirajo naši glasovi v prostorih Uradnega lista, kjer so prevzeli tehnična opravila za naše volitve.

Danes se je na spletni strani zbornice v pasici Volitve pojavil števec dospelih glasov

Dobila pa sem tudi več pripomb, komentarjev in vprašanj, ki so mi jih poslali člani oz. članice.

Kolegica Polona Lapornik Jamnik, ki sicer pogosto objavlja svoja mnenja v pismih bralcev nekega časopisa, mi je pisala, da njenega vprašanja, namenjenega dr. Bojani Beović, ne želijo objaviti … Zato ga je poslala meni. Obljubila sem ji, da ga bom objavila v blogu. Takole je napisala:

Vprašanje dr. Bojani Beović

Začele so se volitve za predsedniško funkcijo Zdravniške zbornice in vi ste ena izmed treh kandidatk. Zanima me, kako boste v primeru izvolitve združili obe pomembni vlogi. Boste zapustili posvetovalno skupino? V statutu ZZS je sicer napisano “samo”, da funkcija predsednika zbornice ni združljiva s funkcijami v organih političnih strank. Kandidat za predsednika zbornice ob kandidaturi vloži izjavo, da izpolnjuje ta pogoj….Ampak ta svetovalna skupina je hudo vpeta v politiko in že zato bi jo morali po mojem mnenju zapustiti.

 V svojo strokovnost ste me, tudi ob prijateljski pomoči novinarja Jožeta Možine, skoraj prepričali, kot volilko novega vodstva ZZS pa me zelo moti vaša tesna povezanost s stranko SDS. Se vam ta ne zdi sporna za tak položaj? Meni se zdi. Zatrjujete, da vas vlada Janeza Janše upošteva, po drugi strani pa smo večkrat videli, da ni ravno tako. Naj navedem samo primer preklica epidemije v maju, ki ga strokovna skupina sploh ni obravnavala in niti niste bili obveščeni o odpiranju mej, ki je po vašem mnenju pomenilo tveganje za vnos okužbe. Tako vzbujate vtis, da Janezu Janši »ščitite hrbet« in spet sprožate dvome v svojo nepristranskost. Na takem položaju si želim osebo, ki bi bila politično nevtralna, tako kot je, na primer, sedanja predsednica.

Seveda ne verjamem, da prof. dr. Bojana Beović sama utegne prebirati mojo spletno stran, morda pa jo člani njene ekipe. Če mi bodo posredovali odgovor, bo objavljen v blogu – v naslednjem prispevku o volitvah.