Categories
Delovanje zbornice Volitve 2020

Volitve potekajo II

Števec glasovnic na današnji dan kaže, da je skupno število vrnjenih ovojnic 2.351 oz. 20,4%.

Člani vemo, da je za izvolitev predsednice potrebno doseči kvorum, drugače povedano, vrniti se mora polovica vseh “ovojnic” oz. 5763. Manjka jih še točno 3412 …

Medtem pa se v resničnih in družbenih (virtualnih) okoljih dogajajo zanimivosti, povezane z volitvami. Ob rednem delu v službi je težko najti čas za spremljanje vseh komunikacijskih kanalov. Danes je ste iz zbornice dobili “zbirko” videov ter odgovorov na vprašanja, ki so bila zastavljena v času soočenja kandidatk.

V včerajšnjem Delu in Delu.si pa je bil zelo dobro bran prispevek z odgovori vseh treh kandidatk. Tudi iz tam objavljenih odgovorov je mogoče prepoznati načrte posameznih kandidatk, pa tudi način komunikacije.

Danes zvečer pa smo v ožji zasedbi pripravili pogovor o možnostih povezovanja med osnovnim zdravstvom in bolnišnicami. Pogovor je vodila Vesna Pekarović Džakulin in me vodila po različnih vprašanjih.

Ker je danes Martinovo, me je vprašala tudi o mojem odnosu do alkohola in ali je res, da v času mojega mandata ne dovolim uživanja alkoholnih pijač na zbornici. Tole je moj odgovor:

Nisem abstinentka, vendar vse življenje upoštevam tri preprosta načela:

  • nikoli nisem in ne bom ponudila alkohola mladoletni osebi
  • nikoli nisem in ne bom vozila pod vplivom alkohola in
  • nikoli nisem in ne bom odobrila uživanja alkohola na delovnem mestu za katero sem odgovorna.

Ker odgovarjam za delo na zbornici, si ne bi nikoli odpustila, če bi se kakšnemu udeležencu dogodka na zbornici na poti domov zgodila nesreča, ko bi vozil pod vplivom alkohola

In še to: sama ne bi želela, da se iz moje članarine kupuje alkoholne pijače za kogarkoli.