Categories
Delovanje zbornice Volitve 2020

Volitve potekajo VII

Namenoma sem napisala, da volitve še potekajo, saj nove predsednice še nismo izvolili. Tukaj so rezultati prvega kroga volitev, v drugi krog gresta prof. dr. Bojana Beović in Tanja Petkovič.

Danes sem dobila res veliko sporočil, iz katerih veje začudenje in razočaranje nad izidom. Sprašujejo me, kako je prišlo do takšnih rezultatov …

Odgovora v resnici ni težko najti. Mojo spletna stran, ki sem jo skrbno pisala in dopolnjevala praktično vsak dan z namenom, da bi člane podrobeje spoznala z dosežki sedanjega mandata in načrti za prihodnost, je na najbolj aktiven dan, to je 10. novembra, kliknilo 453 obiskovalcev. Videti je, da večine članov to, kar smo v tem mandatu naredili doslej, ni zanimalo in da se število aktivnih uporabnikov moje spletne strani skoraj popolnoma ujema s številom glasov, ki sem jih prejela. Ali so to tisti, ki so si spletno stran res ogledali in mi namenili svoj glas, ker so ugotovili, da je vredno nadaljevati s takšno ekipo? Tega najbrž ne bom nikoli izvedela, a se vsem, ki so si vzeli za to nekaj dragocenih minut, iskreno zahvaljujem. Odločitev drugih je padla že dosti prej …

Nekateri mediji so objavili, da sem izgubila volitve, celo da sem odstopila s funkcije predsednice. To slednje gotovo ne drži, nisem odstopila, še naprej opravljam svoje delo v polnem mandatu. Kar se volitev tiče, pa te še niso končane. In v statutu zdravniške zbornice jasno piše, na kakšen način pride do zamenjave predsednika oz. predsednice.

Prijatelji me tudi sprašujejo, kako sem takšen rezultat sprejela, kako se počutim zdaj, ko ne bom šla v drugi krog. Vsem sporočam, da se počutim dobro, saj vem, da je za nami zelo dobro opravljen mandat, na katerega smo lahko ponosni. To, da ne bom sodelovala v drugem krogu volitev, je zame olajšanje, saj se bom lahko v celoti posvetila delu v zbornici in realizaciji projektov.

Seveda bomo z ekipo spremljali volilne kampanje kolegic in jih sproti komentirali ter spodbujali kolege, da vsaj v drugem krogu pogledajo njune programe in obljube. Pa jih morda primerjajo s tem, kaj v zbornici že imamo.

S pisanjem bloga bom nadaljevala, počasi se privajam na Facebook, kjer me tudi lahko “najdete”.

Zahvaljujem se vsem, ki ste glasovali zame, pa tudi vsem, ki ste v tem mandatu prispevali k temu, da je naša zbornica postala Moja zdravniška zbornica, dostopna, urejena in do članov vedno prijazna. Naj takšna tudi ostane!