Dan po tem

Danes je 30. dan mojega mandata in hkrati dan po izredni skupščini zdravniške zbornice Slovenije. Ta je bila zaprta za javnost, saj so tako odločili poslanci, ki so tudi izglasovali, da čeprav demokratsko izvoljena predsednica po štirih tednih delovanja ne uživam več njihovega zaupanja. Naglica, s katero me nekateri kolegi želijo odstraniti, se zdi skoraj neverjetna. A je resnična – tako zame, kot za moje sodelavce.

Dejstvo je, da statut Zdravniške zbornice Slovenije ne pozna zaupnice, zato tudi glasovanje o njej ne more imeti pravnega učinka. Do nadaljnjega torej ostajam predsednica in izvršujem naloge, ki so mi s tem položajem zaupane.

Čaka me priprava kandidatnih list za odbore, ki so jih zapustili njihovi predsednik in predsednici in odbora za zobozdravstvo, ki še ni bil ustanovljen, ker predlagani kandidat za predsednika ni dobil podpore poslancev. Kolegov, ki so pripravljeni sodelovati v novem vodstvu zbornice, je veliko in tudi sicer mi od povsod izražajo podporo in željo po sodelovanju.

V teh čustveno napornih dneh, ki zame in za moje bližnje še vedno trajajo, imam priložnost spoznavati ljudi z vseh plati. Prijatelji, tisti pravi prijatelji, so ob meni. Me spodbujajo, da vzdržim in ne odstopim. Dobivam tudi številna sporočila kolegic in kolegov, ki jih sicer osebno ne poznam, a mi njihova podpora zelo veliko pomeni. Nekateri so tudi odšli.

V naslednjih dneh bom osvežila svojo spletno stran, kjer bom – podobno kot v predvolilnem času – objavljala svoja razmišljanja o delovanju zbornice in o aktualnih dogodkih. Do takrat pa vas vabim na ogled pogovora http://www.delo.si/multimedija/video/zerdin-in-markes-o.html