Goran Berghaus se predstavi

Goran mlajši član ekipe ZZP, ki je z nami že od začetka volilne tekme. V ekipo je ves čas vnašal svežo energijo in ideje, poznavalec družabnih omrežiji in glasnik mladih.

 

O sebi pravi:

 

sem specializant javnega zdravja, star sem 28 let in živim s čudovito ženo v štajerski  prestolnici. Vendar naj vas moja mladost ne moti, saj me vodita velika želja in odločnost spremeniti slovenski zdravstveni sistem na bolje!

 

Ekipi ZZP sem se pridružil, ker v njej delujejo pošteni ljudje, z dobrim srcem in želijo premakniti zadeve v pravo smer.

 

Dejstvo je, da zdravniki nimajo dovolj časa za optimalen pregled pacienta in da tako dolge čakalne dobe sploh ne bi smele obstajati.

Dejstvo je, da so pacienti zato nezadovoljni.

In dejstvo je, da s(m)o zato tudi zdravniki nezadovoljni.

Na koncu nihče ni srečen in to je za družbo slabo.

 

Že v času študija sem se začel zavedati obširnega problema, ki mi ni dal miru.

Spraševal sem se, kako naj v takšnih razmerah zdravnik dela kakovostno in dostojanstveno. Na mariborski medicinski fakulteti so nas o tem sicer dobro poučili, vendar je v praksi to težko izvedljivo. Ne predstavljam si, da bi frizer hotel ostati frizer, če bi vedel, da ima v povprečju zgolj 7 minut časa za svojo stranko. Zame naš zdravstveni sistem ni dober zdravstveni sistem, zato sem se po študiju odločil, da bom zaplaval v te razburkane vode. Konec koncev sem dober plavalec. 🙂

 

Nujno je, da stopimo skupaj vsi, ki imamo voljo in znanje in gremo po poti potrebnih sprememb v zdravstvu – za dobro nas vseh. Zato pa moramo reči bobu bob in poiskati drugačne rešitve, saj trenutni modeli več kot očitno ne delujejo dobro. Podobno kot desetine mladih zdravnikov želim tudi sam sodelovati pri pozitivnih spremembah, za katere sem pripravljen prispevati svoje znanje, delo in tudi prosti čas.